Sneeuwval stoort vooral tv-ontvangst via satelliet

Ook sneeuw in de hotelkamer?"

Zitten uw gasten lekker warm, met een kopje warme chocolademelk in de hotelkamer, even bij te komen van een flinke reis? Hopelijk sneeuwt het niet in de kamers zelf! De hevige sneeuwval verstoort zondag vooral satellietontvangst. Storingen op andere netwerken vallen niet uit te sluiten, door stroomonderbrekingen of problemen met signaalaanvoer.

Nederland is zondag door sneeuwval getroffen op een schaal die de laatste jaren niet vaak is gezien. De eerste televisiekijkers die hier last van hebben, zijn gebruikers van satellietontvangst. Wie via Canal Digitaal tv kijkt met de schotel heeft in vrijwel heel het land te maken met storing. De oplossing is makkelijk indien de schotel bereikbaar is: gewoon even de sneeuw van de LNB-kop vegen. Een LNB is het meest kritieke deel in de schakel bij satellietontvangst. Regendruppels dempen ontvangst, maar sneeuw blokkeert de straling van de satelliet compleet.

Nog meer problemen op komst

Mogelijk komt het maandag wederom tot zware sneeuwval in delen van Nederland en België. De sneeuwval kan ook problemen veroorzaken bij zaken als stroomvoorziening, maar vooral ook signaalaanvoer van radio- en tv-zenders via satelliet, dab+ of FM. Satellietschotels op de ontvangststations zijn tegen de sneeuw beschermd. Wie in het hotel maatregelen wil nemen bij de eigen schotel kan een zogenaamde LNB-paraplu overwegen die sneeuwophoping op de LNB voorkomt.

triAV bv
Bedrijventerrein “De Flier”
Sindelererf 9
3861 PW Nijkerk


T: +31 (0)33 844 3830
E: info@triAV.nl


Bel voor een afspraak
0800 333 000 3     070 270 370Tel BE: (15 ct per minuut)