Pareltje van de Monteurs: Hilton The Hague

Hilton The Hague ligt in het historische centrum van de stad en de ambassadewijk van Den Haag. Het hotel heeft ruime kamers en suites met een bureau en een LG flatscreen hotel tv en zijn voorzien van gratis WIFI. De badkamer is voorzien van een bad en een douche.

Het bestaande systeem bij Hilton Den Haag voldeed niet meer aan de eisen en waren erg verouderd. Onze monteurs hebben het project naar zich toegetrokken en zijn aan de slag gegaan en hebben alles van A t/m Z uitgewerkt.

Voorbereiding
Enkele maanden na een uitgebreid advies over nieuwe switches en een opvolgend bestelproces was het zover, de switches had Hilton Den Haag af laten leveren bij trIAV om deze voor te bereiden op de “grote” operatie.
Bij triAV werd het volledige netwerk/ Headend opgebouwd en geconfigureerd om het vervolgens enkele weken test te laten draaien. Met alle mogelijkheden geprobeerd om het netwerk om zeep te helpen maar “helaas”, de apparatuur met de juiste configuratie was niet te stoppen :-)

De grote operatie
Allereerst is het oude systeem vervangen door het IPTV systeem van Johansson met alle wensen van Hilton Den Haag. Ook is het headend geïnstalleerd met de Procentric server op IP. Dit was ontzettend spannend aangezien er 2 headends in een IPTV netwerk moeten streamen en vragen om multicaststreams van 2 verschillende headends.

Switch it!
Nu kwam de spannende hamvraag op tafel: Hoe kunnen we z.s.m. over naar nieuwe UTP infra zonder dat de hotelgasten hier veel hinder van heeft. Uiteindelijk na lang overleggen kwam triAV met de oplossing: We gaan nieuwe bekabeling leggen van elke SER naar de MER op de 5e etage zodat het nieuwe netwerk aangelegd wordt en het oude actief blijft. Alleen op moment van “omprikken” van de patchkabels zou dat een downtijd van maximaal 20 min geven per switch/ SER, al met al, een topidee! Hilton Den Haag ging hiermee akkoord en alles is in gang gezet!

De dag dat we gingen installeren bij Hilton Den Haag was een lange dag, maar aan het einde van de dag hadden we samen het gevoel “YES WE DID IT”!

triAV bv
Bedrijventerrein “De Flier”
Sindelererf 9
3861 PW Nijkerk


T: +31 (0)33 844 3830
E: info@triAV.nl


Bel voor een afspraak
0800 333 000 3     070 270 370Tel BE: (15 ct per minuut)